Wednesday, May 28, 2014

Kenapa Saya Memilih Shaklee - Part 1

Kenapa Saya Pilih Untuk Berniaga Dengan Shaklee?

Sahabat-sahabat saya ada yang bertanya bertanya, kenapa pilih Shaklee? Sebenarnya ada banyak alasan kenapa saya memilih untuk berniaga dengan Shaklee.. Sebelum bergelar SID Shaklee pada tahun ini, saya pernah bercadang untuk menyertainya setahun yang lepas. Tetapi entah kenapa, perkara tersebut tidak menjadi kenyataan kerana saya masih belum benar-benar memahami apa shaklee itu sendiri.Namun jika ditanya semula saya pada hari ini, inilah jawapan yang benar-benar ikhlas daripada saya sendiri.

3 sebab utama (sebelum saya menyertai Shaklee)

Keyakinan Terhadap Produk Shaklee
Kalau kita perhatikan, setiap hari ada sahaja produk baru di pasaran sama ada produk bagi tujuan kecantikan atau kesihatan. Produk-produk ini kemudiannya akan mencetuskan fenomena di mana ianya akan meletup di pasaran dan hampir kesemua orang khusunya kaum wanita akan menggunakannya. Ialah wanita mana yang tidak ingin kelihatan cantik dan sihat kan? Yang menyedihkan adakalanya produk tersebut tidak mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia namun disebabkan keghairahan untuk mencuba, ramai yang tidak kisah dengan isu tersebut. Saya perhatikan juga, produk tersebut memang akan 'boom' tapi selepas 6 bulan atau setahun ianya akan hilang begitu sahaja. Biasanya adalah disebabkan produk tersebut telah  diharamkan penggunaannya kerana mengandungi bahan-bahan kimia yang dilarang.

Shaklee pula telah bertapak di dunia sejak 50 tahun yang dahulu dan terus berkembang dan meluaskan empayarnya di seluruh dunia. Ini membuktikan bahawa produk ini selamat untuk digunakan dan terus dipercayai dari turun temurun.Supplemen Adalah Produk Yang Sering Diperlukan
Betul tak?


Saya tidak perlu menjalankan kajian tentang fakta ini kerana saya, anak-anak, suami dan ibu saya sendiri sering menggunakan dan memerlukan supplemen walaupun sebelum ini tidak secara konsistent. Sebagai wanita, apabila mengandung kita sememangnya akan diarahkan oleh Klinik Kesihatan @ hospital untuk memakan supplemen. Bila badan terasa letih-letih dan agak lesu selepas seharian bekerja, kita biasanya akan mula tertanya-tanya 'apa agaknya supplemen yang sesuai untuk buat kita kembali cergas dan bertenaga'? Bila anak sering batuk, demam atau selsema, kita juga akan mula mencari-cari supplemen yang bersesuaian agar tahap kesihatan anak boleh dipertingkatkan. Bila usia makin meningkat pula, kebanyakan ibu bapa kita mula mengalami masalah kesihatan seperti lenguh-lenguh badan, sakit sendi dan lain-lain. Bagi mengatasi masalah ini, biasanya Dr juga kan menasihatkan kita untuk mngambil supplemen yang bersesuaian.
Ramai Yang Telah Berjaya Dengan Shaklee
Yang ini juga satu fakta, malah ramai teman-teman dan kenalan rapat saya yang telah berjaya dengan Shaklee sebelum ini. Daripada bekerja makan gaji, ramai di antara mereka yang telah bergelar usahawan Shaklee dengan pendapatan yang rasanya berlipat ganda daripada apa yang mereka perolehi semasa bekerja. Selain pendapatan yang lumayan, mereka juga mempunyai kebebasan daripada segi masa apabila boleh bekerja dari rumah dan dapat mendidik serta membesarkan anak-anak di depan mata. Saya percaya ini merupakan salah satu faktor penggalak yang kuat kepada mereka. Sebagai ibu yang berkerjaya, saya sendiri dapat merasakan betapa sedihnya apabila ibu- ibu bekerjaya  terpaksa menghantar anak ke pusat asuhan (nursery)  sewaktu hari bekerja. Apatahlagi sekarang ini macam-macam kes yang kita dengar berlaku di nursery, belum lagi cerita penularan penyakit  yang sering berlaku di nursery. Seperti kata sahabat baik saya Nurul, Doktor yang merawat anaknya sering berkata ' demam+batuk+selsema adalah penyakit 3 serangkai yang memang mudah menjangkiti anak-anak yang dihantar ke nursery'. Itu belum termasuk lagi beban kerja, stress dan masalah yang sering dihadapi di tempat  kerja seperti politik pejabat, pilih kasih dan sebagainya. Kalau saya nak share memang penuh di blog ni kan? Hihi..Salam Hormat & Jumpa lagi ~

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)

 JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

0 comments:

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template