Tuesday, July 8, 2014

Kenali Penyakit Kencing Manis & Vivix Shaklee - Part 2

Dalam entry sebelum ini, saya telah menjelaskan dengan agak terperinci berkenaan penyakit kencing manis. Sebenarnya semasa mengandungkan Akmal, saya juga mengidap GDM kerana bacaan darah saya selepas minum air gula adalah 8.1. Walaubagaimanapun menurut Gynae saya di Ampang Puteri,  bacaan 8.1 masih belum boleh dikategorikan sebagai GDM dan dianggap sebagai glucose intolerance sahaja.

Pengawalan pemakanan adalah penting dalam rawatan dan kawalan diabetes. Makanan yang patut dimakan adalah bergantung kepada berat badan anda, umur, aktiviti, pekerjaan dan tahap penyakit diabetes anda. Pemakanan haruslah seimbang, iaitu ia harus mengandungi semuanutrien yang diperlukan oleh badan supaya dapat mengekalkan kesihatan dan membekalkan tenaga untuk aktiviti harian.
 
Jadi, mari kita tengok bagaimana Vivix Shaklee dapat membantu dan mengawal penyakit kencing manis ini.

4 bahan utama Vivix

Kandungan Vivix Shaklee

1. Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed)
Tumbuhan ini adalah sumber utama kepada bahan RESVERATROL yang juga terdapat dari ektrak kulit dan biji anggur merah.
Resveratrol mengandungi bahan polifenol dan antioksidan yang dapat membantu untuk melambatkan penuaan, merendahkan kolestrol, meredakan tekanan darah, meningkatkan tenaga berterusan dan juga dapat membantu mengawal berat badan.Kajian makmal telah membuktikan Resveratrol melawan penuaan di peringkat selular, mengaktifkan tindakan genetic  (DNA) untuk mengawaltur tindakbalas dalam badan yang normal. 


2. Muscadine Grape
Muscadine Grape ialah satu spesies anggur yang sangat unik kerana ia mengandungi lebih 1 (satu) kromosom  dari tumbuhan biasa, iaitu 20 kromosom.  Kelebihan ini menjadikan ia sepsis anggur yang paling kaya dengan POLIFENOL, satu bahan penting yang sangat baik untuk kesihatan terutamanya untuk pencegahan kanser.

Proses pengekstrakan anggur Muscadine turut mengandungi bahan penting ialah Asid Ellagik yang tinggi yang membantu untuk menghentikan tindakan kimia penyebab kanser. Ia mempunyai sifat anti-mikrob dan anti-virus.Satu lagi uniknya anggur ini ialah saiznya yang sebesar BOLA GOLF! 

3. Purple Carrot

Purple Carrot merupakan sumber terbaik untuk Vitamin A, sumber ANTIOKSIDA yang MUJARAB termasuk antocianin (yang menyebabkan warna merah menyala, ungu atau biru pada buah). 
Antocianin membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.
4. European Elderberry (Sambucus Niagara)
Elderberry merupakan satu tumbuhan yang terkenal dalam rawatan tradisional untuk flu/selsema terutamanya influenza B. Ia dapat mengurangkan kesan akibat influenza seperti sakit otot dan ketidakselesaan akibat selsema.Ia mengandungi unsure Flavonoids, salah satu sumber antioksida yang sangat baik untuk mengukuhkan sistem imunisasi untuk melawan jangkitan bacteria dan virus. 

Elderbery turut kaya dengan kandungan Antocianin yang membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.Bukan sekadar antioksidan, Elderberry juga ada vitamin A,B, C dan nutrient seperti asid amino. Kesemua nutrient ini baik untuk menguatkan imunisasi, merendahkan kolestrol, beri pelindungan kepada penyakit-penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung & strok. Elderbery juga sangat baik untuk mengurangkan stress, penglihatan dan juga penghadaman.

BAGI PESAKIT KENCING MANIS:-

Resveratrol didapati sangat sangat berkesan dalam mencegah insulin resistance (keadaan di mana tubuh menjadi kurang sensitif terhadap kesan hormon insulin yang berfungsi menurunkan paras gula di dalam darah). Insulin resistance merupakan faktor pencetus terjadinya penyakit kencing manis.  

Antocianin adalah sejenis flavonoid yang merupakan salah satu sebatian dalam polifenol dan pengambilannya mampu memeberi kesan yang baik ke atas paras insulin tubuh. Ia juga dapat mengurangkan  retinophaty (sejenis penyakit yang berkaitan dengan kehilangan penglihatan)  iaitu salah satu komplikasi diabetes. 
Kebaikan Polifenol

Jom kita tengok testimonial bagi pesakit diabetes :-

Alhamdulillah, kebanyakan pengguna memang berpuas hati dengan khasiat Vivix ini. Jangan biarkan penyakit kencing manis mengganggu kehidupan kita atau ibu bapa kita. 

Untuk memesan secara online, sila klik di sini.

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)

 JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

3 comments:

Ummu Hanan on July 8, 2014 at 11:55 PM said...

Penduduk Malaysia terancam dgn mzlh Diabetes..Alhmdulillah Vivix the best!
http://nurkids2u.blogspot.com

ila' on July 9, 2014 at 2:41 PM said...

Alhamdulillah, moga-moga ia bermanfaat pada semua

ummu hasni on July 9, 2014 at 3:09 PM said...

Nice sharing ila. Keep it up! Feel free to link me back ok.
vitamincintaummi.blogspot.com

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template