Wednesday, August 20, 2014

Set Ibu Hamil Shaklee

Salam semua,

Hari ini saya akan ceritakan pula tentang set vitamin yang sesuai untuk ibu-ibu hamil. Pada entry yang lepas saya telah menceritakan tentang kepentingan asid folic untuk kesuburan dan kehamilan. Boleh baca di sini.

Kata orang ibu mengandung perlu sentiasa gembira selalu dan tak boleh bersedih, dikhuatiri akan mempengaruhi emosi baby di dalam kandungan. Namun apakan daya, perubahan hormon dan sebagainya membuatkan ibu- ibu hamil  memang selalu nampak sedih dan kurang bermaya terutamanya apabila menghadapi morning sickness di awal-awal  kehamilan. Nak makan pun kadang-kadang tak lalu, kalau boleh makan pun biasanya akan termuntah kembali. Belum lagi  masuk kes sakit-sakit  badan, kejang otot dan masalah kesihatan lain yang dialami semasa kehamilan seperti kencing manis dan darah tinggi. Memang besar pengorbanan untuk menjadi seorang ibu ni kan?



Ok, jom kita tengok set vitamin yang sesuai untuk diamalkan oleh ibu-ibu hamil ini. Set Ibu Mengandung Shaklee ini lengkap dengan semua keperluan yang disarankan. Fungsi setiap vitamin yang diambil oleh ibu mengandung adalah sangat bermanfaat untuk bayi dan ibu tanpa perlu ditambah dengan vitamin lain seperti asid folik dan obimin.




Set Ibu Hamil bagi Trimester 1


  • Vita-Lea adalah multivitamin yang sangat istimewa. Ia membantu melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Keistimewaan Vita-Lea ialah ianya  mengandungi iron formula yang membantu mencegah anemia yang sering dialami oleh wanita hamil. Vita-Lea turut mengandungi asid folic untuk perkembangan saraf bayi.
  • B-Complex dilengkapi dengan asid folik dan lapan jenis vitamin  B beserta Folic Acid yang penting untuk saraf dan baik buat ibu hamil.
  • Vita-C Plus- ibu-ibu hamil mudah diserang selsema, batuk dan sebagainya. pengambilan Vitamin C amat baik untuk menguatkan sistem imun badan.
  • Ostematrix- untuk menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Bayi memerlukan kalsium yang tinggi untuk pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat. Bayi akan mendapatkan bekalan kalsium ini dari tubuh ibunya, maka wanita mengandung perlu sentiasa memastikan jumlah kalsium adalah mencukupi untuk keperluan bayi dan untuk ibu itu sendiri. OsteMatrix juga boleh mencegah masalah kejang atau simpul biawak yang sering dialami oleh ibu mengandung.

Set Ibu Hamil bagi Trimester 2 dan 3
Semua vitamin untuk Trimester 1 seperti di atas dan ditambah dengan OmegaGuard
  • Omega Guard adalah pengganti untuk supplement seperti NeuroGain. Ia mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan. Supplemen ini boleh diambil mulai trimester kedua dan ketiga.


Tambahan Vitamin Untuk Set Ibu Hamil Trimester 1, 2 & 3 - ESP
ESP membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Keperluan protein meningkat ketika wanita sedang mengandung kerana protein diperlukan untuk membina placenta dan sel tubuh bayi. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi dan ibu mengandung itu sendiri :-)

Tidak dinafikan terdapat ibu-ibu hamil yang risau untuk makan vitamin kerana beranggapan dengan makan vitamin akan menyebabkan baby mereka bersaiz besar.  Jom kita lihat pandangan pakar perbidanan negara yang terkenal, Dr Hamid Arshad berkenaan perkara ini.




** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **    


Ingin menjana pendapatan 3-4 angka bersama Shaklee?
Hubungi saya untuk  maklumat Lanjut :-)

 Ila Fyra:
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template