Sunday, September 21, 2014

Set Berpantang dan Bersalin Terbaik

Salam Semua :-)

Dalam seminggu dua ni ramai rakan-rakan saya yang telah selamat melahirkan cahaya mata. Memang seronok rasanya dapat baby terutama kepada pasangan yang pertama kali menimang cahaya mata atau kepada mereka yang dah lama nak ada baby lagi :-)



Dalam keseronokan mendapat cahaya mata tu, ibu-ibu jangan lupa juga untuk menjaga kesihatan diri semasa berpantang. Selain berpantang secara tradisional atau modern, ibu-ibu juga perlu mengambil makanan tambahan bagi mengembalikan kesihatan tubuh agar tetap sihat dan cergas. 


Masih teringat ketika saya bersalinkan Arif dulu, saya ada membeli Set Bersalin yang berasaskan herba. Hajat di hati memang nak makan kesemuanya , sayangnya baru sahaja makan 2-3 biji Arif pula cirit birit. Oleh kerana Arif menyusu, maka terpaksalah saya hentikan hasrat untuk memakan set tersebut hinggalah waktu pantang telah tamat. Memang sayang sebab set tersebut bernilai lebih dari RM300. Akhirnya saya pun menghadiahkan set tersebut kepada seorang rakan yang lain. Untuk makluman pembaca semua, sememangnya memang ada ibu dan bayi yang tidak tahan kepada ubat-ubat yang berunsurkan herba ini kerana ianya sedikit 'panas'. Oleh sebab itu jugalah para Doktor tidak menggalakkan ibu-ibu memakan set berpantang berunsurkan herba dalam 2 minggu yang pertama kerana dikhuatiri memberi kesan kepada jaundice bayi.

Penyakit Kuning atau Jaundice biasanya dialami oleh bayi dalam tempoh 2 minggu pertama kelahiran.

Berdasarkan pengalaman berpantang tersebut, sudahnya untuk Akmal saya hanya membeli set bersalin untuk luaran sahaja seperti minyak urut, mandian dan ubat cucian sahaja, hihihi. Masa tu memang rasa rugi sebab saya belum lagi berkenalan dengan  Set Bersalin Terbaik daripada Shaklee ini :-)

Kenapa TERBAIK? Jom Kita tengok gambar ni :-)


Set Berpantang Shaklee Yang Owesome !!!!

Wah, memang best sangat kan!!!!!

  • Boleh makan terus selepas bersalinkan bayi
  • Boleh dimakan walaupun bayi ada kuning
  • Luka cepat SEMBUH, mengelakkan KEGUGURAN Rambut dan MENSTABILKAN Semula Hormon. Perubahan Hormon akan menyebabkan Ibu-Ibu Berpantang Cepat Sensitif.
  • Menguatkan semula tubuh badan dan IMUN Ibu
  • Memberikan TENAGA sebab walaupun berpantang kita sering tidak cukup tidur dan keletihan kerana perlu menjaga BAYI.
  • Membekalkan nutrien-nutrien PENTING sebab masa berpantang banyak makanan yang KITA TIDAK DIBENARKAN makan
  • Lepas tu SET NI boleh diteruskan walaupun kita dah habis BERPANTANG.


Wah, memang BEST ni, 10  bintang  saya bagi. Untuk para bapa, JOM HADIAHKAN SET ini kepada isteri kesayangan anda. Bukan itu sahaja, anda juga bakal

Memperolehi HARGA TERBAIK daripada kami; dan 
ADA HADIAH juga untuk si MANJA (selagi stok masih ada)

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)

 JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

1 comments:

ida rusyeela on September 21, 2014 at 10:53 PM said...

Saya juga menggunakan set bersalin shaklee..sgt2 best, segar dan bertenaga spjg berpantang.

Jemput ke blog saya:
http://iras-secret-of-healthy-life.blogspot.com

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template