Monday, September 22, 2014

Set Migrain Shaklee

'Aduh, sakitnya kepala! Rasa nak hantuk- hantuk je kepala ni'. Begitulah ayat seorang sahabat saya yang menderitai migrain. Bagi yang tidak pernah mengalami migrain tentu menganggap ayat ini agak keterlaluan tapi bagi mereka yang menderitai migrain, kesakitan yang datang itu memang sangat kuat hingga adakalanya tidak dapat ditanggung.


Sakitnya apabila migrain datang menjelma

Migrain sebenarnya berpunca daripada pembesaran saluran darah dan bahan kimia yg terhasil daripada gentian saraf yang melilit saluran darah. Semasa sakit , arteri temporal yg terletak di bawah kulit tengkorak membesar. Ini menyebabkan pembebasan bahan kimia yang menyebabkan keradangan, kesakitan, dan pembesaran arteri.

Antara penyebab migrain ialah:-
 • alahan dengan perkara tertentu seperti cuaca panas,  lampu terang, bunyi kuat, bau tertentu atau minyak wangi
 • tekanan fizikal atau emosi
 • tidur yang tidak teratur
 • merokok
 • tidak makan atau berpuasa
 • pengambilan alkohol
 • simptom PMS, Menopouse
 • ketegangan sakit kepala
 • Mengambil makanan yang mengandungi tyramine seperti wain merah, keju tua, ikan salai, hati ayam, makanan mengandungi bahan perasa monosodium glutamat (MSG) atau nitrat seperti daging khinzir, sosej dan salami

Bagi penderita migrain, anda perlulah mengetahui punca-punca yang menyebabkan anda boleh diserang migrain. Dengan cara ini, serangan migrain boleh dikurangkan. Sekiranya ia berpunca daripada pemakanan, maka anda perlulah menjaga pemakanan harian anda dan elakkan daripada mengambil makanan yang menjadi punca kepada serangan migrain tadi. Begitu juga dengan aktiviti-aktiviti lain yang boleh menyebabkan migrain seperti tekanan dan sebagainya. Amalan cara hidup yang lebih sihat juga dikatakan mampu mengurangkan dan mengatasi masalah migrain ini. Pengambilan Supplemen Shaklee juga amat digalakkan kerana ianya adalah selamat dan semulajadi serta terbukti di dalam membantu  menangani masalah migrain tadi.


Set Migrain Shaklee

Set Migrain Shaklee Terbukti Berkesan Untuk Menangani Masalah Migrain


Ketahui fungsi-fungsi vitamin ini dalam membantu menangani masalah migrain anda.

 Ostematrix
 • Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
 • Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migraine. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

B-Complex
 • Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migraine, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, stroke dan sebagainya.

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)

 JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com


0 comments:

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template