Monday, October 27, 2014

Resepi Agar-Agar Milo Oreo ~

Salam semua ~
Masih lagi di dalam mood berkongsi resepi, kali ini saya kongsikan pula 'Resepi Agar-Agar Milo Oreo' yang simple. Arif memang sukakan biskut oreo, jadi bila ternampak sahaja resepi agar-agar oreo di internet, terus saya ingin mencubanya. Seperti biasa resepi ini akan saya olah sedikit supaya jadi lebih simple dan mudah untuk membuatnya.

Agar-Agar Milo Oreo

Bahan-Bahan
1. Sebungkus Oreo saiz sederhana
2. Sebungkus agar-agar - Saya gunakan cap burung layang-layang


3. 1400 ml air (rujuk sukatan mengikut jenis agar-agar yang digunakan)
4. Gula secukup rasa - anggaran 2 senduk
5. Milo secukup rasa
6. Susu pekat manis secukup rasa.

 Cara-Cara
1. Masukkan agar-agar dan air ke dalam periuk. Rebus sehingga agar-agar hancur sepenuhnya. Seterusnya
  • masukkan gula - dapatkan rasa manis buah sahaja kerana akan ditambah dengan susu
  • masukkan susu 
  • masukkan milo
2. Tuang sedikit adunan ke dalam loyang dan biarkan sehingga sedikit keras
3. Susunkan biskut oreo di atas lapisan adunan
4. Tuang baki agar-agar ke atas biskut oreo.
5. Biarkan sejuk dan sedia dimakan.
Jika rajin, adunan ini boleh dibuat beberapa lapisan
 Dah siap pun. Jemput makan ye :-)


p/s: Jika suka, biskut oreo ini juga boleh dihancurkan. Kalau nak nampak sebiji-sebiji bolehlah disusun begitu sahaja. Yang penting rasanya memang sedap :-)

Salam Sayang;

Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

4 comments:

Kamalia Lee on October 28, 2014 at 1:10 AM said...

idea yang bagus ni
terasa nak cuba, selalu buat agar2 biasa ataupun dengan koktel buah sahaja
thanks

Ummu Hanan on October 28, 2014 at 11:21 PM said...

Amboii sedapnya Ila..Segar ni makan time cuaca panas. Simple je nak buatnya pun kan.. Nak try juga lah ubah resepi..hehe

Cara Jadi Ahli Shaklee Percuma

Wan Fatihanum Wan Rusli on October 30, 2014 at 3:56 PM said...

menarik ni, rajin betul cipta resepi baru:)

syuhada salleh on October 30, 2014 at 10:25 PM said...

wahhhhh..nampak sedap ni...nak cuba lah nanti..hehe

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template