Wednesday, October 8, 2014

Tips Atasi Morning Sickness ~

Morning sickness?


Morning sickness atau alahan semasa mengandung sering dikaitkan dengan keadaan muntah-muntah, pening kepala, perut sebu, tidak selesa dan tidak bermaya. Keadaan ini biasa berlaku kepada ibu-ibu  mengandung  pada trimester pertama. Sesuai dengan namanya, morning sickness sering dialami pada waktu pagi iaitu ketika baru bangun dari tidur namun ada juga ibu mengandung yang mengalami keadaan ini di sepanjang hari. Tahap keterukan alahan ini bergantung kepada individu dan ada juga wanita yang bernasib baik yang tidak mengalami sebarang alahan. Tempoh alahan ini juga biasanya akan hilang apabila ibu mengandung memasuki trimester kedua namun ada juga yang mengalami alahan ini di sepanjang kehamilan.
Morning Sickness Sering Menyebabkan Ibu Keletihan dan Tidak Bermaya


Punca alahan dan Kesannya Terhadap Kesihatan Ibu dan Bayi
Punca sebenar alahan sebenarnya masih tidak diketahui dengan jelas. Ada yang beranggapan ianya disebabkan oleh perubahan fizikal dan hormon pada badan. Ada juga pendapat yang mengatakan alahan mungkin disebabkan oleh ketidak seimbangan paras gula dalam darah.  


Berita baiknya pula alahan dalam jangka pendek tidak akan menjejaskan kesihatan ibu dan bayi. Walaubagaimanapun alahan yang terlalu teruk dan berlaku dalam tempoh yang panjang mungkin menyebabkan kesihatan ibu terganggu dan bayi akan kekurangan nutrisi untuk pembesarannya. Alahan yang teruk juga boleh menyebabkan ibu kekurangan air di dalam badan dan mengalami simptom-simptom  seperti pening-pening, dahaga dan air kencing sedikit daripada biasa. Kekurangan air di dalam badan perlu dirawat dengan cecair dan supplemen tambahan yang diberikan melalui drip di hospital. 


Supplemen Shaklee Untuk Morning Sickness

Set Morning Sickness
 B-Complex

Kajian menunjukkan bahawa 1/3 daripada wanita yang mengambil vitamin B6 (Pyridoxine) berjaya mengurangkan masalah morning sickness yang dihadapi. Kesan Pyridoxine adalah lebih optimum apabila diambil bersama Vitamin B yang lain seperti Asid Folik (B9), Niacin (B3) & Cobalamin (B12). B Complex Shaklee adalah lengkap dan seimbang. Kandungan Asid Folic di dalam B Complex juga dalah penting untuk pertumbuhan sel-sel bayi. Baca lebih lanjut tentang B Complex di sini.

Ostematrix

Ostematrix Shaklee adalah lengkap dengan gabungan Calcium, Magnesium dan Vitamin D. Pengambilan Ostematrix ketika mengandung dapat mengurangkan gejala seperti  perut kembung, kekejangan, mudah sensitif, marah dan kemurungan. Ostematrix juga penting untuk menjaga kesihatan gigi dan tulang ibu ketika mengandung. Baca lebih lanjut tentang kelebihan Ostematrix di sini. 

Peppermint Ginger

Peppermint Ginger terdiri daripada 4 bahan herba utama iaitu peppermint, ginger, fennel dan anise. Ianya amat sesuai diambil untuk mengurangkan morning sickness ibu hamil. Seperti yang kita ketahui, halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut. Pengambilan vitamin ini akan membantu mengurangkan loya dan ketidakselesaan perut yang dihadapi.Lalui tempoh mengandung dengan detik-detik manis yang menggembirakan.
Dapatkan Set Morning Sickness Anda Hari Ini.  

Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!


 

 JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **  


Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template