Tuesday, November 18, 2014

Antara Omega & Lechitin, Yang Mana Satu Jadi Pilihan?

Salam semua :-)

Baru-baru ini saya sering menerima pertanyaan tentang beza Lechitin dan Omega Guard yang dicadangkan di dalam Set Kurus Shaklee untuk pembakaran lemak.

Untuk makluman pembaca semua, kedua-dua suplemen ini mempunyai fungsi yang berbeza dan ramai yang masih keliru tentang fungsi keduanya. Jadi, mari kita kaji fungsi vitamin ini. Yang manakah pemecah lemak dan yang manakah yang membakar lemak?
Set Kurus Shaklee

Lecithin
Lecithin berfungsi untuk mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem penghadaman serta tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental. Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil (terurai) supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem penghadaman.
Ini bermakna Lecithin berupaya membasmi lemak semasa yang kita makan dan bukannya membakar lemak kental yang telah terkumpul di dinding membran. Untuk mengeluarkan lemak yang telah teremulsi, kita memerlukan agen detox iaitu Herblax atau Alfalfa pula.

Pengambilan Lechitin sahaja boleh membantu mengurangkan berat badan andai pengguna tadi mempunyai metabolisma yang tinggi. Jika kadar metabolisma rendah, kita digalakkan untuk bersenam bagi meningkatkan metabolisma dan membakar lemak yang telah diurai tadi.

Omega Guard
Omega Guard pula tidak mengemulsi lemak sebaliknya membantu pembakaran lemak-lemak yang termendap di dinding membran. Omega Guard juga berfungsi menghalang pembentukan lemak dan ini akan meningkatkan kadar  metabolisme dan seterusnya menggalakkan pembakaran lemak.


Bagaimana Omega Guard membantu pembakaran lemak?

Omega Guard Shaklee mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon Leptin. Leptin adalah hormon yang membantu mengawal selera makan. Jika paras Leptin dalam badan adalah tinggi maka selera makan kita juga akan berkurang. Leptin ini juga membantu meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak-lemak termendap tadi dibakar di mana akan membantu kita untuk mengurangkan berat badan dengan lebih cepat. 
    Jadi setelah kita faham fungsi kedua-dua suplemen ini,lebih mudah untuk kita membuat keputusan. Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan pengguna juga boleh menggabungkan kedua-dua vitamin ini kerana gabungan keduanya dapat membantu mempercepatkan lagi proses membuang lemak di dalam badan.



    Antara Herblax dan Alfafa pula, nak pilih yang mana satu ye? InsyaAllah entry berkaitan ini akan saya kongsikan di masa yang akan datang :-)


    Salam Sayang dan Jumpa Lagi ~

     Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!



    Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)



    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
     
    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
    H/P No: 013-6751381
    Whatsapp: 012-8943453
    ID Shaklee: 1155567
    Blog: http://raikankasih.blogspot.com

    24 comments:

    kecik sangat on November 18, 2014 at 9:46 AM said...

    saya pilih omegaGuard sebab boleh share dengan anak...

    Niny fariza on November 18, 2014 at 12:54 PM said...

    Saya suka omega..lagipun bulan ni da offer omega..berbaloi2..

    Kulit Kering dan Menggelupas

    Nik Azimah Awg Hamat on November 18, 2014 at 1:40 PM said...

    saya pun pilih omega...tambahan pula boleh dimakan seisi keluarga

    turunkan bacaan kolestrol

    sicomel ayatulhusna on November 18, 2014 at 3:25 PM said...

    Omega dan Lecithin keduanya memang terbaik...suami suka lecithin dan anak suka omega.

    Nursimatun Md Yusof on November 18, 2014 at 4:01 PM said...

    Kak Tun ambil dua2... hahaha tamak nak kurus katakan... tapi yang omega tu share dengan anak2...

    Betul Ke Set Shaklee Dapat Mencegah Asma Dari Menyerang?

    ida rusyeela on November 18, 2014 at 4:07 PM said...

    For me omega dan lecithin mmg superb

    Jemput baca: Buat Duit Online Tanpa Modal Dengan Blog

    Nabilla illa on November 18, 2014 at 6:24 PM said...

    Nabila suka omega...selepas mngambil omega badan rasa ringan jer...nafsu makan pon dh terkawal...

    nurulhuda sobari on November 18, 2014 at 7:07 PM said...

    Woww..Mostly prefer omega guard. Well, for me it depends on our budget. Let say kalau kita punya bajet besar, why not we choose omega. Satu family can eat it.

    BACA POINT PENTING ESP

    Anmas Healthcare on November 18, 2014 at 8:37 PM said...

    saya suka omega guard :D


    :: anmashealthcare.blogspot.com ::

    Rose Nazyiana on November 18, 2014 at 9:02 PM said...

    Sudah pasti yang mahal lebih pantas..hehe


    Petua Hilangkan Parut Jerawat Dengan Vitamin C Shaklee

    Nor Azimah on November 18, 2014 at 10:22 PM said...

    saya pilih omega..sbb boleh guna seisi keluarga....

    Cara Mengatasi Tidur Berdengkur

    Atie Ika on November 18, 2014 at 10:28 PM said...

    Hehe..lecithin dengan omega bagus untuk minda..tapi omega pilihanku untuk minda..

    KETAHUI CARA MENGATASI WAJAH WANITA NAMPAK TUA SEBELUM USIA

    Ain Ridzuan on November 18, 2014 at 10:42 PM said...

    Saya suka omega. Selain dapat kurus, ia juga membantu otak jadi bijak..

    Amalina Ahmad on November 18, 2014 at 10:45 PM said...

    saya pun suka omega lagi:)

    Asam Pedas Keladi..Hirup Sampai Tak Panggumg Kepala

    Zoe Abigail Adamant on November 18, 2014 at 10:54 PM said...

    Zoe pilih OmegaGuard.. Walaupun agak mahal tapi satu keluarga boleh makan.

    aktiviti bersama keluarga

    nurul nurshida rosnan on November 18, 2014 at 11:05 PM said...

    Saya pilih ke2 nya sekali..kesan nya lagi super duperb...

    fisha hasan on November 19, 2014 at 12:31 AM said...

    Kedua2 nya saling bergantung.. Utk lebih cepat Bak BMW Plih omega.. Hehe..
    Kenapa suami Aku cari lain??

    Haisa Yusoff on November 19, 2014 at 4:41 AM said...

    Saya pilih omega..sesuai untuk ibu yg nam slim dan bntu perkembangan minda anak..sebagai bf mom...saya mesti pilih omega!!!

    nila anggraini on November 19, 2014 at 7:17 AM said...

    Omega guard dan lecithin memang terbaik untuk kuruskan badan. Gandengan kedua jenis vitamin ini memnag serasi dan boleh bantu anda dapatkan berat badan ideal anda.

    keistimewaan meal shakes untuk siapa

    Kamalia Lee on November 19, 2014 at 9:15 AM said...

    Husband saya sebulan makan lecithin, mmg nampak kesan. Skrg ni stop lecithin, ambil omegaguard, saja nak tgk beza antara kedua2 nya

    supplement eshoppe on November 19, 2014 at 9:39 AM said...

    saya pilih omega sebab nak kurus, dalam masa yang sama boleh share dengan anak untuk bantu perkembangan mindanya.

    asma el Kareem on November 19, 2014 at 11:44 AM said...

    Bajet lebih omega kurang bajet lecithin over bajet amik dua-dua

    Tingkatkan Kesihatan Jantung

    asma el Kareem on November 19, 2014 at 11:44 AM said...

    Bajet lebih omega kurang bajet lecithin over bajet amik dua-dua

    Tingkatkan Kesihatan Jantung

    irene kass on November 19, 2014 at 2:47 PM said...

    Amik dua2.. hasil kebabom.. hehehe..

    Post a Comment

    Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

    Pendaftaran Ahli Shaklee

    Nama Penuh:
    E-mail:
    No Kad Pengenalan
    No Telefon:
    Alamat Penuh:
    Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
    Status Bujang
    Berkahwin
    Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
    Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
    Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
    Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
    Maklumat Pembayaran
    Pesanan/Nota:

    This online form was provided by Freedback.

    Borang Pesanan Vitamin

    Nama
    Emel
    No Telefon
    Alamat 1
    Alamat 2
    Alamat 3
    Poskod
    Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
    Nota (Jika Ada)
    Pilihan Bank Bayaran Maybank
    CIMB
    RHB Bank

    This contact form was created by Freedback.
     

    -Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template