Saturday, November 29, 2014

Garlic Complex Membantu Menstabilkan Tekanan Darah Tinggi

Salam pembaca semua :-)
Dalam entry yang lepas saya ada ceritakan tentang Set Vitamin yang sesuai diambil oleh Pesakit Darah Tinggi. Salah satu vitamin yang terdapat di dalam set ini ialah Garlic Complex. Garlic complex ini sememangnya amat digemari kerana khasiatnya yang membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan juga membantu menurunkan paras kolesterol LDL. 

Khasiat Bawang Putih
Bawang Putih adalah bahan makanan yang digunakan di dalam masakan sebagai penyedap rasa dan penambah aroma makanan. Walaubagaimanapun bukan semua orang menyukai baunya yang kuat, namun amalan pemakanan bawang putih sebenarnya amat baik untuk kesihatan kita.


Bagi yang inginkan khasiat bawang putih yang semulajadi dan bebas dari penggunaan bahan kimia, pilihan terbaik anda adalah Garlic Shaklee. Berfungsi sebagai antibakteria dan antibiotik semulajadi, Garlic Complex juga berfungsi untuk menstabilkan semula tekanan darah tinggi. 

Garlic Shaklee merupakan salah satu vitamin yang terdapat di dalam Set Darah Tinggi

Selain daripada menstabilkan tekanan darah tinggi, Garlic Complex juga mempunyai khasiat seperti berikut:-
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol normal.
  • Bersifat sebagai anti darah beku dan anti radang
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak.
  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.
  • Membantu melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.
  • Mengawal tekanan darah tinggi. Hasil kajian mendapati Garlic membantu menstabilkan  tekanan darah tinggi dengan pengambilan 2-4 tablet Garlic Shaklee setiap hari.
Jadi bagi yang ingin mengawal tekanan darah tetapi mempunyai kekangan dari segi budget, Garlic Complex sememangnya pilihan yang terbaik. 

Dapatkan Garlic Complex Anda Hari Ini ~


Salam sayang dan jumpa lagi :-)

Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!

 

 JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **  

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

13 comments:

Nursimatun Md Yusof on November 30, 2014 at 3:31 PM said...

Bawang putih ni memang best lebih2 lagi kalau yg di bakar tu. Wangi je... Bagi mereka yang ada darah tinggi, boleh lah cuba set shaklee ni... memang terbaik kan...

Cara Kreatif Untuk Menggalakkan Anak Anda Makan Dengan Berselera

fisha hasan on November 30, 2014 at 4:51 PM said...

Garlic complex juga. Utk proses detoks.. Dan mmbntu mengawal tekanan darah.. Kalau nak telan bwang putih mcm tak je.. So, ambik garlic complex Insyaallah Blh. Lgpn hrga yg amat perpatutan..

TIPS DAPATKAN PERUT KEMPIS

Niny fariza on November 30, 2014 at 7:47 PM said...

yang mengalami masalh ni boleh cuba garlic ni hrga sangt berpatutan..

Masker Muka

nila anggraini on November 30, 2014 at 10:38 PM said...

garlic complex memang sesuai untuk darah tinggi.....dan harganya pun berpatutan.

Sikap dan Perbuatan Orang Tua Yang Berbahaya Bagi Perkembangan Anak

Norains Sulaiman on December 1, 2014 at 1:20 AM said...

Darah tinggi amat bahaya..pengambilan garlic shaklee banyak membantu menurunkan tekanan darah tinggi

nurulhuda sobari on December 1, 2014 at 6:39 AM said...

Kalau boleh makan bawang putih originally lagi bagus. Tapi kalau xterdaya, boleh amek garlic shaklee..

JommSihatDanCantik -> KELEBIHAN LECITHIN SHAKLEE

Nik Azimah Awg Hamat on December 1, 2014 at 10:08 AM said...

Saya amalkan garlic utk buang angin dlm badan..alhamdulillah, ringan rasa badan bila selalu sendawa

JANGAN AMBIL MUDAH JIKA KEBAS

alyaa aidee on December 1, 2014 at 4:14 PM said...

Nak makan kunyah gitu memang tak lah.. hehe. Tak tahan baunya. Better ambil je garlic comolex ni. Tak berbau. :)

Ila Fyra on December 1, 2014 at 7:24 PM said...

Garlic bagus untuk angin juga kan? Patutlah ibu-ibu berpantang pun amalkan garlic bakar.

Ila Fyra on December 1, 2014 at 7:25 PM said...

Betul tu Niny. Harga garlic memang berpatutan dan berbaloi berbanding khasiatnya.

Ila Fyra on December 1, 2014 at 7:27 PM said...

Betul tu sis, Garlic vitamin paling asas untuk stabilkan tekanan darah.

Ila Fyra on December 1, 2014 at 7:29 PM said...

Hihi, betul tu. Pernah juga telan yang original. Mmg payah sangat nak habiskan sebab kita kena kunyah kan?

asma el Kareem on December 3, 2014 at 11:56 AM said...

Saya amalkan garlic untuk masalah keputihan

Tingkatkan Daya Fokus Anak

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template