Monday, November 10, 2014

Selalu Sangat Sress Dengan Pasangan, Macam Mana Nak Buat Ni?

Salam semua :-)

Dalam dunia yang semakin mencabar ni, banyak perkara yang boleh membuatkan kita stress seperti masalah di tempat kerja, perbelanjaan harian yang makin meningkat, kerenah anak-anak dan sebagainya. Bila stress pula, memang mudah sangat kita naik marah walaupun hanya disebabkan perkara-perkara yang kecil. Yang sering menjadi mangsa adalah orang yang paling dekat dengan kita terutamanya pasangan.

Jika pembaca merasa stress dengan kerja yang terlalu banyak di tempat kerja, cerita beban segelas air ini pastinya dapat membantu. 

Jika selalu sangat stress disebabkan kerenah anak-anak pula, bacalah cerita tentang anak-anak, anugerah terindah di sini.

Atau kalau rasa memang asyik nak marah saja sebelum nibelajarlah cara-cara mengawal kemarahan di sini. 

Dan jika rasa asyik nak marah sahaja dengan pasangan, mungkin kita perlu perbaiki teknik komunikasi bagi mengelakkan salah faham yang sering menyebabkan pergaduhan.  


B-Complex dan Stress

Vitamin B Complex adalah gabungan 8 vitamin B yang larut air. Komponen B Complex Shaklee adalah lengkap dan seimbang. Ia terdiri daripada:
  • Vitamin B1 (thiamin)
  • Vitamin B2 (riboflovin)
  • VitaminB3 (niacin)
  • VitaminB5(pantothenic acid)
  • VitaminB6 (pyridoxine)
  • VitaminB7 (biotin)
  • VitaminB9 (acid folic); dan
  • VitaminB12 (cobalamine)

Kekurangan B Complex dalam tubuh boleh menyebabkan masalah-masalah seperti depresi, murung, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung. Jadi tidak hairanlanlah jika kita mudah stress dan cepat marah. Apatahlagi Vitamin B adalah vitamin jenis larut air yang akan dikeluarkan setiap hari melalui air kencing, jadi pengambilan semula Vitamin ini pada setiap hari adalah amat diperlukan.



Pengambilan B Complex setiap hari hari  bukan sahaja mampu mengawal stress tetapi dapat mencegah masalah kesihatan yang lain seperti anemia, keletihan dan menguatkan antibodi tubuh. Kulit pun akan kelihatan lebih 'glowing' gitu.




Sebelum berpisah, jom kita tengok beberapa lagi testimoni B Complex dalam membantu masalah Stress ini :-)


Dapatkan B Complex Anda Hari Ini :-)

Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!


Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)

 JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

17 comments:

Wan Fatihanum Wan Rusli on November 10, 2014 at 1:33 PM said...

mak jemah kalau stres terus telan bcomplex 2 biji. terus senyum lepas tu hehehe

ida rusyeela on November 10, 2014 at 10:01 PM said...

Wow mak jemah 2 sekaligus..

Jemput baca: Betulkah Anak Hrithik Roshan Amalkan Ubat Khas untuk Sembuh Penyakit Asthma?

alyaa aidee on November 10, 2014 at 10:20 PM said...

Sejak amalkan bcomplex, ada dah jarang diserang migrain. Alhamdulillah :)

nurul nurshida rosnan on November 10, 2014 at 10:29 PM said...

Jgn stress2 ..jom zikir dan iktiar dgn set shaklee utk membantu mengurangkan tekanan

Nor Azimah on November 10, 2014 at 10:32 PM said...

kalau stress cepat2 switch.....zikir byak2...
b complex mmg dpt membantu mengurangkn stress..
jom baca: Vivix Penawar Kencing Manis

SUNITA ARZANSU Supiyan on November 10, 2014 at 11:07 PM said...

Klau stress tgk muka ank...trs terubat.itu sue lh...pastu ambik bcom.inshaAllah xdelh stress bpjgn.selain tu zikir.

Omega 3 Untuk kecantikan kulit

nila anggraini on November 10, 2014 at 11:23 PM said...

B complex adalah vitamin wajib dalam keseharian saya....

Zoe Abigail Adamant on November 10, 2014 at 11:24 PM said...

Tqsm for sharing ☺ boleh cuba ni



kebaikkan mandi air sejuk

nurulhuda sobari on November 10, 2014 at 11:59 PM said...

Setiap orang harus amalkan b complex. Tak tertumpu pada yg bermasalah saja ye.

CANTIK BAK MODEL

Amalina Ahmad on November 11, 2014 at 12:21 AM said...

Saya pun wajib ambil b complex setiap hari..yelah dengan nak mengawal 2 hero saya yang super aktif..kalau tak telan b complex mula la ummi diorang jadi tarzan nanti..hehe

testimoni hot lagi fresh omega guard shaklee

sicomel ayatulhusna on November 11, 2014 at 6:58 AM said...

b complex banyak membantu mereka yang mengalami masalah stress..

Ummu Hanan on November 11, 2014 at 7:13 AM said...

Hihi B-Complex ni memang wajib ambil.. Tapi sy makan untuk nak slim bg tingkatkan metabolisme..

Jemput singgah >> Tips elakkan ambil paracetamol ketika migrain menyerang

Nik Azimah Awg Hamat on November 11, 2014 at 9:31 AM said...

bila rasa nak stress tu, cpt2 telan B Compleks..nescaya senyum sampai ke petang

VITAMIN C UNTUK CANTIK

supplement eshoppe on November 11, 2014 at 10:37 AM said...

saya klu pening kepala jer terus ambil Vit B,

Puan Hanim on November 11, 2014 at 10:59 AM said...

Memang berkesan telan B-Complex time stress

JOM BACA DILEMA IBU BERSALIN SUKAR KURUS

irene kass on November 11, 2014 at 12:28 PM said...

Tenang dan sentiasa positif adalah salah satu tips hilangkan stress

asma el Kareem on November 11, 2014 at 1:20 PM said...

Saya suka tidur bila stres

Jom Hidup Sihat Tanpa Ubat

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template