Friday, December 12, 2014

7 Idea Best dan Lain Daripada Yang Lain Untuk 'Surprise' Kan Pasangan Anda !

Salam semua :-)

Bosan atau tiada idea lain untuk membuat 'surprise' kepada pasangan? Entry ini  mungkin dapat membantu anda :-)

Tips Utama
Surprise tidak semestinya ditunjukkan dengan cara atau perbelanjaan yang mahal, yang penting ianya datang dari hati dan perasaan yang ikhlas. Kadang kala perlakuan yang kecil seperti membantu pasangan menyiapkan kerja-kerja rumah yang biasa dilakukannya juga boleh menjadi kejutan yang besar :-)

Idea 1
Selitkan nota kasih anda di tempat yang tidak dijangka. Sebagai contoh di dalam beg duit, di permukaan duit @ kad kredit pasangan anda. Pasti pasangan anda akan tersenyum bila ternampak note yang comel ini.




Idea 2
Letakkan sekeping coklat @ sekuntum bunga di dalam kereta pasangan di awal pagi sebelum mereka keluar ke tempat kerja. Pasti pasangan anda akan ke tempat kerja dengan hati yang berbunga-bunga

 Idea 3
Hadiahkan kupon membeli belah atau tiket menonton wayang/bola atau apa sahaja yang disukai pasangan di dalam surat yang akan dibukanya. Sebagai contoh buka bil telefon, masukkan kupon dan gamkan semula. Surprise!




Idea 4
Buat si suami, apa kata sesekali balik awal ke rumah, sediakan makanan kegemaran isteri (beli @ masak). Pasti si isteri terharu dan tersenyum dengan keprihatinan anda. Paling tidak, anda boleh masak nasi dan goreng ayam. Ianya pasti menjadi makan malam yang menyeronokkan untuk seisi keluarga.





Idea 5
Tujukan lagu untuk pasangan anda dengan permintaan lagu di radio. Walaupun mungkin ini agak 'old fashioned' ianya juga boleh dijadikan surprise untuknya. Pastikan anda menelefon pasangan agar dia turut sama mendengar lagu tersebut diputarkan.

Idea 6
Ubah haluan anda secara tiba-tiba. Sebagai contoh anda mengajak pasangan ke kedai untuk membeli barangan dapur tetapi sebenarnya anda membawanya ke tempat yang istimewa seperti menonton wayang, membawanya makan di tempat pertama anda bertemu dahulu atau membawanya ke pusat kecantikan agar si isteri dapat merelakskan diri seketika.


Idea 7
Hadiahkan pasangan anda Vitamin yang sesuai untuknya.  Untuk isteri mungkin boleh hadiahkan Vitamin Untuk Supermommy ini. Hanya dengan harga RM1 sehari, anda akan dapat lihat pasangan anda kekal aktif dan cergas sepanjang hari.
Untuk suami pula, Vitamin E Shaklee dan Omega Guard antara Vitamin yang sangat sesuai untuk penjagaan harian dan penjagaan jantungnya.

Salam Sayang & Jumpa Lagi

Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!

 

 JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **  

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

12 comments:

Kamalia Lee on December 12, 2014 at 11:23 PM said...

hehehe macam best je..kalau jenis romantik, mmg ada je idea macam ni

kucha lana on December 13, 2014 at 2:17 PM said...

hu3..kalau jenis macam saya ni kena baca tips macam nie baru dapat idea..hahaha

nila anggraini on December 14, 2014 at 3:22 PM said...

alaaa....romantisss nyaa.....boleh try juga ni...

Lepas 7 Tahun Muka Berjerawat Teruk Inilah Kesudahannya

sicomel ayatulhusna on December 14, 2014 at 4:27 PM said...

Banyak betul idea utk pasangan kita...kebetulan pula akhir bulan ni adalah hari lahir suami ku...boleh ambil idea ni...tq Ila

memperbanyakkan susu badan dengan doa dan pengambilan supplement yang betul

Nabilla illa on December 14, 2014 at 7:37 PM said...

Boleh try ni..hihi

Zoe Abigail Adamant on December 14, 2014 at 9:35 PM said...

Best nya idea ni..Baru la perasaan cinta tu sentiasa berputik kata org kan..hehe

Niny fariza on December 14, 2014 at 11:38 PM said...

Idea 4 tu biasa suami sya buat..kalau saya suka makan lagi kerap dia akan masak...sekarang dok masak sup kaki ayam..

Masalah Kesuburan

nurulhuda sobari on December 15, 2014 at 1:57 PM said...

ala...sweetnya. huda pernah jugak buat surprise utk suami last year.hihii

JommSihatDanCantik -> SET KESUBURAN SHAKLEE

Ila Fyra on December 15, 2014 at 2:51 PM said...

Seronoknya Nini dapat suami yang pandai masak. Memang berselera nak makan :-)

Ila Fyra on December 15, 2014 at 2:52 PM said...

Sesekali kamalia. Tips yang jimat juga hihi :-)

Ila Fyra on December 15, 2014 at 2:54 PM said...

Bolehlah cuba nanti hihi... pasti pasangan pun suka :-)

ieda dayah on December 15, 2014 at 4:54 PM said...

sekali je buat surprise kat suami.. nak buat lagi la surprise macam ni..

MAKANAN TERBAIK UNTUK PERKEMBANGAN MINDA KANAK-KANAK

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template