Thursday, December 25, 2014

Resepi Roti Burger Bersalut Telur

Salam semua.

Hari ini kan cuti, jadi teringinlah nak buat breakfast yang lain sedikit. Kat dapur ada roti gardenia, dalam peti ais pula ada burger ayam, jadi bolehlah buat roti burger kan? Seperti biasa, resepi yang saya gunakan sangat simple. Idea cara nak masak ni pun datang tiba-tiba juga, hihi.  :-)

Biasanya burger akan disalut dengan telur dan dimasak, baru dilapiskan dengan roti yang telah dibakar, tapi kali ni saya nak cuba salutkan kesemua bahan-bahan yang dah siap dengan roti dan barulah dibakar sekali lagi.


Bahan-Bahan
1. 6 keping roti putih
2. 3 keping roti burger
3. 2 biji telur - dipukul dadar dan diletak dalam mangkuk yang muat untuk dicelup dengan roti
4. Sedikit timun dan tomato - dipotong nipis
3. Sedikit sos cili, sos tomato dan mayonis


 Cara-Cara
1. Masak burger seperti biasa di atas kuali leper
2. Nipiskan roti dengan cara gelekkan gelas ke atas roti
3. Susun timun dan tomato di atas roti, letakkan sos mengikut citarasa
4. Letakkan burger yang telah dimasak di atas roti, lapiskan dengan sekeping roti lagi
5. Celupkan roti burger di dalam telur
6. Bakar roti burger di atas kuali, terbalikkan untuk dua-dua sisi.
7. Setelah siap, bolehlah dipotong dua dan dimakan :-)

Roti Burger Bersalut Telur
Bolehlah pembaca cuba nanti ye!

Salam Sayang dan Jumpa Lagi

Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!   

2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
Jom Tambahkan Pendapatan dan  Buat Side Income
Keistimewaan Bisness Shaklee Bersama Kami
 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

4 comments:

fairul rizal on December 25, 2014 at 1:30 PM said...

Sedap nampak ~

sicomel ayatulhusna on December 25, 2014 at 5:51 PM said...

Nampak macam sedap je...klu buat ni mesti anak minta tambah...kan

vagina tak dijaga dengan baik jangan sampai ditegur suami

Niny fariza on December 25, 2014 at 8:43 PM said...

terliur lak tengok roti ni..resepi yang sennag nak buat..insya allah akan cuba nanti..

Tips Awet Muda

kecik sangat on December 26, 2014 at 11:36 AM said...

sarapan yang ringkas mudah dan jimat. boleh cuba di rumah nnti...

mrskeciksangat.blogspot.com

Post a Comment

Jom tinggalkan komen anda di sini :-)

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template