Saturday, February 28, 2015

Blog Baru Raikankasih: www.raikankasih.com

Salam pembaca semua :-)

Alhamdulillah, blog baru raikankasih telah pun beroperasi di URL yang baru http://raikankasih.com. Saya dengan sukacitanya menjemput semua pembaca untuk melawat blog baru ini. InsyaAllah lebih banyak perkongsian yang menarik akan dikongsikan di blog ini terutamanya Tips Penyusuan, Tips Kesihatan dan seperti biasa cerita-cerita yang berlaku di dalam kehidupan harian kita semua.


Salam Sayang & Jom Kita Jumpa di Blog Baru :-)

Tuesday, February 17, 2015

Bila Kisah Kebakaran Kereta Di Depan Mata

Baru je bulan lepas Mek ila dengar ceramah tentang kebakaran yang sering berlaku di dalam rumah dan juga di dalam kenderaan. Memang ngeri bila melihat satu video kebakaran di dalam kereta di mana satu keluarga terperangkap di dalam kereta dan tidak dapat diselamatkan. Orang awam yang berada di luar kereta hanya dapat melihat tanpa berbuat apa-apa. Hanya terdengar jeritan mangsa meminta tolong di dalam kereta dan jeritan itu kian hilang apabila mereka terbakar. Memang sayu hati ini sampai Mek ila mengalirkan air mata.


Tanpa disangka-sangka hari ini kebakaran kereta tersebut melibatkan ahli keluarga Mek ila sendiri. Memang ianya sesuatu yang tidak dijangka sampai Mek ila rasa menggigil juga. Cuma Alhamdulillah dan syukur sangat-sangat apabila ahli keluarga Mek ila dapat menyelamatkan diri sejurus kebakaran bermula. Kebakaran ini berlaku di laluan keluar Jabor menuju ke Kuala Terengganu pada jam 10.00 pagi ini

Kebakaran mula disedari pemandu apabila merasakan kereta agak berat dan ternampak percikan api dari bawah. Punca kebakaran masih disiasat.

 
 


Buat abang sekeluarga, Mek ila ucapkan takziah dan moga tabah dengan ujian ini. Dan buat semua pembaca, berhati-hati di jalan raya terutamanya pada cuti Tahun Baru Cina ini. Mudah-mudahan perjalanan kita semua selamat dan sampai ke destinasi.

Update 1
Gambar Kereta abang Mek ila selepas kebakaran berlaku.


Update 2 - Post Viral di Facebook berkenaan punca kebakaran.
Terdapat juga pos facebook yang menjadi viral di Internet sekarang berkenaan punca kebakaran yang disebabkan oleh full tank dan sebagainya. Untuk makluman, info tersebut bukanlah punca sebenar tetapi masih disiasat oleh pihak yang terlibat. Mek ila harap janganlah di viralkan kisah yang tidak sahih ini ye.


Salam sayang dan jumpa lagi;

Mek ila

Friday, February 13, 2015

Hadiah Bayi Yang Sangat Praktikal, Murah dan Disukai

Bagi pembaca yang tercari-cari hadiah newborn untuk diberikan kepada anak kawan-kawan, anak saudara mara, anak jiran atau anak sendiri, Mek ila dengan suka hatinya mencadangkan dua hadiah ini. Hadiah ini bukan sahaja murah tetapi sangat berguna kepada bayi-bayi yang baru lahir dan boleh digunakan di sepanjang tahun-tahun pertama mereka.


Jom tengok set hadiah yang mek ila katakan ni :-)
Lamaze Musical Inchworm dan Herbal Blend

Lamaze Garden Bug Set dan Herbal Blend

Mengapa Herbal Blend ni sangat disukai oleh ibu-ibu?
Sebab ia amat sesuai dan berkesan dalam merawat masalah ruam dan kulit bayi. Maklumlah kan, bayi baru lahir memang mudah alami masalah ruam seperti ruam susu, ruam panas dan ruam lampin. InsyaAllah dengan herbal blend, ianya bukan lagi satu masalah.

Bukan untuk bayi  je, Herbal Blend boleh diguna untuk seisi keluarga termasuk mak dan ayah. Kulit kering ke, kulit gatal ke, kena gigit nyamuk atau untuk merawat tumit yang pecah- semuanya boleh dengan Herbal Blend.

Herbal Blend Krim Serbaguna Seisi Keluarga





Lamaze Musical Inchworm pula adalah permainan lembut yang sangat comel, berwarna warni dan sesuai menjadi teman si manja. Setiap satu struktur badannya mempunyai teskstur dan bunyi yang berlainan. Ianya amat bagus untuk membantu pergerakan motor tangan bayi. Apabila kepalanya ditekan, ulat ini akan mengeluarkan musik yang disukai oleh bayi. Ulat ini juga mempunyai ukuran di belakangnya dan boleh digunakan untuk mengukur ketinggian si manja.






Jom tengok testimoni ibu-ibu tentang Herbal Blend.

Ruam Badan & Lampin Hilang Dengan Herbal Blend

<
Pipi Anak Kembali Gebu

Memang best kan? Jom dapatkan set hadiah best dan comel ini daripada Mek Ila hari ini. 
Limited Time Offer.

Salam Sayang dan Jumpa Lagi!


Mek ila  adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!   

2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
Jom Tambahkan Pendapatan dan  Buat Side Income
Keistimewaan Bisness Shaklee Bersama Kami
 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Mek ila:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

Wednesday, February 11, 2015

Senangnya Hidup Ini Dengan Set Penapis Air - Water Pitcher Shaklee

Haha, tentu pembaca semua nak tahu kenapa Mek ila happy sangat hari ni kan? Sebenarnya happy sebab nak sharing tentang kebaikan Water Pitcher ini kepada semua. Ramai yang tidak tahu yang Shaklee bukan sahaja mengeluarkan produk supplemen, malah ada banyak lagi produk-produk lain untuk penjagaan kecantikan dan juga untuk kegunaan rumah yang hebat-hebat. Hari ni Mek ila nak ceritakan satu lagi produk Shaklee yang sering dicari iaitu Get Clean Water Pitcher.

Inilah dia Water Pitcher Shaklee tu :-)

Apa dia Get Clean Water Pitcher tu?
Dalam bahasa ringkas Water Pitcher adalah penapis air mudah alih yang sangat mudah digunakan dan boleh dibawa ke mana sahaja. Ianya juga sangat menjimatkan dan tidak memerlukan kos penyelenggaraan yang membebankan seperti penapis air lain di pasaran.

Water Pitcher juga merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon daripada tempurung kelapa yang boleh diisi semula. Langkah ini dapat menjaga alam sekitar kita dan mengurangkan timbunan botol plastik pada setiap masa. Water Pitcher berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis.  Kelebihan Water Pitcher ini membuatkan ia mampu menandingi jenama terkemuka penapis air lain yang berharga beribu-ribu di pasaran.


Water Pitcher :-
  • Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
  • Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
  • Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
  • Jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula

Pembelian Water Pitcher juga merupakan 1 pilihan bijak kerana:-
  • Kos hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Air yang lebih sihat dengan rasa yang lebih sedap. Membuatkan anak-anak suka minum air masak
  • Air tiada bau klorin
  • Mempunyai meter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah ditapis tanpa  memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa ke mana sahaja. Balik kampung, ke pejabat atau ketika bercuti. Ini yang buat Mek ila jatuh cinta
  • Menjimatkan kos pembelian air atau penggunaan elektrik
  • Menggunakan katrij tempurung kelapa yang dijamin halal


Water Pitcher Pilihan Terbaik

Keunikan Water Pitcher

Selamat
  • Menyingkirkan plumbum dan pelbagai benda asing dalam air sehingga 99%.
  • Water Pitcher mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf berkesan dalam mengurangkan plumbum dan benda asing lain oleh Persatuan Kualiti Air (WQA).

Pintar
  • Hanya beberapa sen bagi satu liter air. Contact Mek ila untuk pengiraan yang menakjubkan.
  • Air Water Pitcher sangat bersih dengan rasa yang lebih sedap. Ia juga dilengkapi meter pintar yang menunjukkan bilakah masanya kita patut menukar penapis. Bukan main agak-agak sahaja tau!
  • Menghasilkan 303 liter (80 gelen) air daripada setiap blok penapis - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkenal. Malah, jag ini berupaya mengurangkan bahan cemar dalam air yang boleh memudaratkan kesihatan kita


dan finally : Mesra Alam
  • Memelihara kesejahteraan alam sekitar
  • Water Pitcher menggunakan jag air dengan sistem penapis blok karbon isian semula yang pertama di dunia. Langkah ini dapat membantu mengurangkan timbunan sampah. Malah, setiap penapis diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan mesra alam sekitar.
Wah, kalau nak cerita semuanya memang bagus dan panjang sangat. Jom kita tengok testimoni mereka yang sangat berpuas hati denganWater Pitcher ini.








Jangan tunggu lagi. Dapatkan 1 hari ini daripada Mek Ila
 
Salam Sayang dan Jumpa Lagi!


Mek ila  adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!   

2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
Jom Tambahkan Pendapatan dan  Buat Side Income
Keistimewaan Bisness Shaklee Bersama Kami
 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Mek ila:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

Tuesday, February 10, 2015

Promosi Shaklee Februari 2015 yang Super Awesome!

Wah seronoknya di bulan Februari ni, kalau sebelum-sebelum ini Shaklee hanya ada 3 promosi di dalam sebulan, kali ini 4 promosi. Memang betul-betul menakjubkan. 

Yang paling menyeronokkan, kesemua vitamin ini adalah vitamin wajib beli Mek ila. Vitalea & Ostematrix memang menjadi sahabat baik mek ila, manakala Vitalea Children pula untuk anak-anak. Tak ketinggalan AJHT pula untuk kesihatan sendi ibu kesayangan :-)

Promosi Shaklee Februari 2015 yang Super Awesome




Jadi kepada pembaca semua, jom dapatkan vitamin-vitamin ini pada harga promosi walaupun untuk pembelian 1 botol. Memang menjimatkan.



Baca tentang khasiat setiap vitamin ini di sini :-)

Multivitamin Vita-Lea  
Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium
Vitalea for Children
AJHT untuk Kesihatan Sendi

Salam Sayang dan Jumpa Lagi!


Mek ila  adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!   

2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
Jom Tambahkan Pendapatan dan  Buat Side Income
Keistimewaan Bisness Shaklee Bersama Kami
 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Mek ila:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

Monday, February 9, 2015

Tips Buat Bubur Nasi dan Puree Bayi Dengan Mudah

Menjelang umur bayi enam bulan pasti mama mula tercari-cari idea untuk membuat makanan pejal pertama bayi. Mek ila dulu pun begitu. Jadi banyak tempat yang mek ila rujuk seperti pakcik google, kawan-kawan dan juga Doktor.

Biasanya persoalan-persoalan yang akan timbul di minda mama adalah seperti berikut:-
  • Apakah makanan pertama yang paling sesuai? Puree nasi atau Puree buah?
  • Berapa banyakkah makanan yang perlu disediakan untuk bayi?
  • Berapa kali bayi akan makan dalam sehari?
  • Bolehkah makanan bayi dibekukan seperti EBM?

Puree Beras Perang adalah pilihan Mek ila Untuk Makanan Pertama Arif dan Akmal

InsyaAllah Mek ila akan menulis tentang jawapan - jawapan tersebut dalam entry yang akan datang. Cuma hari ini Mek ila akan ceritakan tentang cara mudah untuk memasak puree nasi tadi.


Penyediaan Puree Nasi Bayi

1. Ambil segenggam beras perang. Cuci bersih dan toskan airnya.
2. Goreng beras tanpa minyak di dalam kuali hingga sedikit garing
3. Menggunakan blander kering, kisar halus beras tadi hingga menjadi seperti tepung
4. Simpan di dalam tupperware dan simpan di dalam peti ais


Untuk memasak

1. Ambil 1 sudu besar beras kisar tadi dan masukkan ke dalam periuk.
2. Tambahkan air. Masak hingga kembang anggaran 20 minit.

Mudah bukan? Lebihan beras kisar yang disimpan dalam peti aias tadi juga boleh digunakan sehingga 2-3 minggu, jadi tidak perlulah mama mengisar pada setiap hari. Masa penyediaan puree juga dapat dijimatkan.


Gelagat Arif menikmati makanan pertamanya :-)




Macam mek ila dulu, masak bubur nasi ini 2 hari sekali. Untuk hari yang kedua tu mek ila simpan di chiller dan panaskan keesoakn harinya. Tapi kalau mama rajin, masak tiap-tiap hari pun lagi bagus kan ?

Peringatan: Jangan sesekali campurkan garam atau gula ke dalam puree kerana buah pinggang bayi masih belum boleh memproses bahan-bahan ini tau.



Salam Sayang dan Jumpa Lagi!


Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!   

2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
Jom Tambahkan Pendapatan dan  Buat Side Income
Keistimewaan Bisness Shaklee Bersama Kami
 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

Sunday, February 8, 2015

9 Tips Penting Pemilihan dan Penjagaan Tuala Mandi

Pernah tak pembaca semua beli tuala mandi yang nampak cantik tapi bila digunakan memang tak best sebab langsung tak menyerap air? Hihi, ini memang pernah terjadi sendiri pada Mek ila terutamanya pada tuala mandi hadiah yang bersulam.  Sudahnya tuala tadi hanya disimpan di dalam almari dijadikan kenangan.


Jadi hari ini mek ila ingin berkongsi tips penting dalam memilih tuala mandi yang berkualiti dan cara-cara penjagaannya.

 Tips Pemilihan Tuala Mandi

  • Untuk keselesaan, pilih tuala yang dibuat daripada 100% kain kapas kerana ianya menyerap air.
  • Pilih saiz tuala yang bersesuaian dengan keperluan. Sebagai contoh tuala muka, tuala mandi atau tuala yang digunakan untuk perjalanan (travelling).
  • Jangan hanya melihat tuala yang digantung di rak. Kena pegang, belek-belek dan rasa tekstur tuala. Tuala yang berkualiti akan nampak lebih berat berbanding rupanya - membuktikan kuasa penyerapan airnya.

Tips Yang Ni Tak Boleh Buat Kecuali Dengan Kebenaran Tokey Jual Towel Tau!
  •  Ini tips yang paling mudah tapi tak boleh dibuat nanti tokey jual tuala marah : tuang sedikit air ke atas tuala. Jika air bertakung, tuala tersebut memang tidak serap air. Jika air tembus ke bawah, tuala tersebut memang serap air.

Ok, ini untuk tips penjagaan tuala pula.


Tips Penjagaan Tuala
  • Baca label arahan dengan teliti. Elakkan penggunaan air panas ketika membasuh tuala dan elakkan pengeringan yang berlebihan.
  • Untuk menjaga kelembutan tuala, gunakan hanya setengah daripada jumlah serbuk pencuci yang disyorkan. Elakkan daripada menabur pencuci secara terus ke atas tuala.
  • Gunakan pelembut fabric (softener) sekali sekala sahaja. Jangan menuang pelembut secara terus ke atas tuala. Elakkan penggunaan pelembut yang berasaskan silicon kerana ianya akan meninggalkan kesan berlilin yang akan mengurangkan kuasa penyerapan air.


  • Asingkan basuhan tuala yang berwarna terang dengan tuala berwarna lembut terutamanya pada cucian kali pertama. Elakkan membasuh tuala dengan pakaian lain yang mempunyai zip, cangkuk atau butang bagi mengelakkan tekstur tuala berbulu atau tersangkut.
  • Sidai tuala di ampaian secara penuh untuk pengudaraan dan pengeringan yang cepat. Bilangan basuhan yang kurang akan memanjangkan jangka hayat tuala.
  • Elakkan meletak tuala yang lembab @ basah di dalam beg kerana ianya boleh menyebabkan pembiakan bakteria. 
Mek ila percaya kalau pembaca semua ikut tips-tips yang disarankan ini, pasti tuala mandi sedia ada tu boleh dipanjangkan jangka hayatnya dan digunakan bertahun-tahun lamanya, hihi.


Salam Sayang dan Jumpa Lagi


Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!   

2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
Jom Tambahkan Pendapatan dan  Buat Side Income
Keistimewaan Bisness Shaklee Bersama Kami
 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com


Wednesday, February 4, 2015

5 Sebab Wajib Minum Air Masak Selepas Bangun Tidur

Bangun je dari tidur terus minum air masak 2 gelas. Nampak macam pelik  sikit sebab belum gosok gigi kan? Namun ketahuilah banyak manfaat dan kebaikan apabila kita minum air masak ini selepas bangun tidur. Perkara ini bukanlah mitos sebaliknya telah dibuktikan melalui kajian para saintis. Amalan ini juga dikatakan mampu memulihkan pelbagai penyakit termasuk penyakit yang serius.



Jom kita tengok kebaikan minum air masak selepas bangun tidur.
(Sumber Rujukan : Mingguan Wanita)

Seimbangkan Sistem Buah Pinggang
Tubuh memiliki air yang cukup dan terhidrasi akan memaksimumkan fungsi tubuh, menyeimbangkan cairan tubuh dan mencegah jangkitan.

Kulit Lebih Berseri
Minum air putih boleh membantu menyingkirkan racun di dalam tubuh seterusnya menjadikan kulit lebih berseri.

Melangsingkan Tubuh
Ini pastinya sesuatu yang amat disukai terutamanya oleh kaum wanita. Minum air masak pada setiap pagi dikatakan boleh meningkatkan metabolisma tubuh sebanyak 24 peratus. Wow! Banyak tu, bila metabolisma meningkat, lebih mudah untuk badan kekal langsing.



Menambah Darah
Sekiranya badan terasa lesu, letih atau pening, minumlah air masak dalam jumlah yang mencukupi. Ia membantu tubuh membentuk sel darah merah yang baru dan membantu pembentukan sel otot. 

Membersihkan Usus
Minum air ketika perut kosong membantu membersihkan usus dan membuatkan perut lebih mudah menyerap  makanan yang akan masuk.

Banyak manfaatnya kan? jadi jom mulakan hari kita dengan 2 gelas air masak yang sangat mudah disediakan.



Salam Sayang dan Jumpa Lagi




Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!   

2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
Jom Tambahkan Pendapatan dan  Buat Side Income
Keistimewaan Bisness Shaklee Bersama Kami
 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

Sunday, February 1, 2015

7 Makanan Cerahkan Kulit

Kulit putih berseri memang menjadi idaman setiap wanita. Selain penggunaan produk kecantikan dan penjagaan tubuh yang konsiten, pemilihan makanan semulajadi yang tepat dapat membantu wanita tampil cantik dan sihat. Bagi yang ingin memiliki kulit yang cerah dan gebu, jom amalkan makan tujuh jenis makanan ini. Hasilnya pasti menakjubkan.


Tomato
Boleh dimakan begitu sahaja, dimasukkan ke dalam masakan ataupun dijadikan jus. Tomato mempunyai banyak khasiat untuk kecantikan. Ia membantu mencerah dan mengekalkan kelembapan kulit. Amalkan pengambilan tomato pada setiap hari danianya membantu melindungi kulit daripada pancaran matahari. Tomato juga mempunayi kolagen yang tinggi dan dapat mencegah kulit kendur.


Strawberi
Segelas jus strawberi mengandungi vitamin C yang sangat tinggi. Vitamin jenis ini sangat bagus untuk meningkatkan pengeluaran serat kolagen. Fungsi kolagen adalah membantu mengekalkan keanjalan kulit. Vitamin C sangat efektif menentang tanda-tanda penuaan seperti kedutan.


Salad
Salad kaya dengan Vitamin A. Ia membantu meremajakan kulit dengan cara meningkatkan penggantian sel baru. Paling menarik, salad mengandungi kalsium yang membekalkan nutrien kepada tubuh khususnya kulit. Ia meningkatkan penyerapan oksigen dan melancarkan perjalanan darah. Kombinasi ini akan membuatkan kulit lebih sihat dan cantik.


Epal
Epal memang enak dimakan begitu sahaja. Ia membekalkan nutrisi penting kepada tubuh dan membantu meningkatkan tahap kesihatan. Epal mengandungi kadar antioksidan yang tinggi dan berfungsi melindungi kulit daripad apancaran matahari. Kulit kekal cerah dan tidak mengalami alahan.


Soya
Pengambilan soya secara konsisten akan membantu wanita tampal awet muda. Bukan sahaja membantu mencerahkan kulit malah khasiat yang terkandung dalam soya juga meningkatkan keanjalan kulit dan bersifat antipenuaan.


Jus Lemon
 Selain membantu proses detoks, lemon juga membuatkan dalaman wanita cantik. Ia membersihkan secara lembut dan membuang segala kekotoran dalam tubuh. Hasilnya kulit lebih cantik, pori-pori menjadi kecil dan kulit lebih bersinar.


Madu
Sejak zaman dahulu, madu digunakan untuk menjaga kecantikan dan kesihatan. Pengambilan madu setiap hari akan membantu meningkatakan daya ketahanan tubuh. Madu juga merawat kecantikan dari dalam. Kulit akan menjadi lebih lembut, halus dan cerah.


Wow, memang bestkan. Jadi jom kita pastikan makanan-makanan ini sentiasa ada di dalam diet harian kita. Bagi yang berminat untuk mengambil vitamin semulajadi untuk kecantikan dan kecerahan kulit pula , bolehlah cuba SR Vita C Plus dan ESP daripada Shaklee. Hasilnya memang mantap dan memuaskan hati ramai pengguna di luar sana. Anda memang tidak perlu ragu-ragu kerana vitamin ini adalah halal, selamat dan semulajadi.



Salam Sayang dan Jumpa Lagi

Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!   

2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
Jom Tambahkan Pendapatan dan  Buat Side Income
Keistimewaan Bisness Shaklee Bersama Kami
 

 

Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **
 
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
H/P No: 013-6751381
Whatsapp: 012-8943453
ID Shaklee: 1155567
Blog: http://raikankasih.blogspot.com

Pendaftaran Ahli Shaklee

Nama Penuh:
E-mail:
No Kad Pengenalan
No Telefon:
Alamat Penuh:
Nama Bank &No Ac Untuk Bayaran Bonus
Status Bujang
Berkahwin
Nama Pasangan dan No Kad Pengenalan Pasangan
Pilihan Keahlian. Bayaran Ke Ac: Maybank -Elza Lovely Enterprise - 512183143403 Bayaran RM75 (Semenanjung Malaysia)
Bayaran RM85 (Sabah& Sarawak)
Keahlian Percuma Dengan Pembelian 200UV
Maklumat Pembayaran
Pesanan/Nota:

This online form was provided by Freedback.

Borang Pesanan Vitamin

Nama
Emel
No Telefon
Alamat 1
Alamat 2
Alamat 3
Poskod
Nama Produk /Set Vitamin & Bil Yang Ingin Dipesan:
Nota (Jika Ada)
Pilihan Bank Bayaran Maybank
CIMB
RHB Bank

This contact form was created by Freedback.
 

-Sihat dan Cantik Semulajadi- Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template